Начало » Актуално » Нощта на фотографията събра десетки, въпреки студа

Нощта на фотографията събра десетки, въпреки студа

За първи път в Пловдив се проведе Нощ на фотографията, като част от заключителния етап от Международните фотографски срещи.

Огромни фотографии на Драгомир Ушев, под надслов „Моделът авторства”, представящи различните лица на ММА бойци бяха изложени в галерия А+, където се състоя и официалното откриване на Нощта.

Доц. Никола Лаутлиев, председател на „Пловдивско фотографско средище” даде старт на фотографските изложби в Капана. 

В галерия „Лаутлиев“ беше представена изложбата на Стефан Милев, който живее и работи в Франкфурт на Майн, Германия. Той се определя като импресионист, експресионист и сюрреалист. Елегантност и изтънчена аура на загадъчност излъчват творбите му, които са на границата между фотографията и живописта.

Българката Мина Игнатова, която живее и работи в Париж гостуваше на галерия Cache Atelier.

Швейцарката Мари Риме гостуваше на галерия „Ластици“ с проекта си „Ризници“. Ефектни и провокативни, фотографиите бяха по-близки до сюрреалистични картини.

Бирте Пийонтек от Ванкувър, Канада представи проекта си „Мимезис” в галерия Point-blank. Бирте изследва темата за личността и човешкото търсене на идентичност.

Втората част на вечерта се сйстоя в клуб „Библиотеката“ и представи фотографска мултимедия по идея на Соня Станкова. В него гостуваа хърватката Саня Бутерин, сърбина Воислав Пещерас, журналиста Георги Папакочев, Милан Христев Албена Михайлова Бенджи, Виргил Млеснита, Бойко Йорданов, Антония Маринова, Самуил Величков, Бедрос Азинян, Бианале „ФОДАР”, Емануил Трейман, Фотографска Академия –„Дивото” и Соня Станкова, която представи „ МЕРИ или бягството на една модна икона”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *