събота , 16 ноември 2019
Начало » Бизнес » Никола Добрев макар и в пенсия, остава верен на КЦМ
prev_gg7[1]

Никола Добрев макар и в пенсия, остава верен на КЦМ

Шефът на КЦМ, доц. инж. Никола Добрев официално обяви оттеглянето си от активна дейност.

След 46 години в сферата на металургията, Добрев ще се отдаде на заслужена почивка, но остава в надзорния съвет на предприятието. Главния изпълнителен директор на КЦМ 2000, на годишната пресконференция на комбината, обяви, че предава ръководството в ръцете на инж. Румен Цонев, досегашен главен директор на „Корпоративно развитие“, който ще поеме поста си на 1 януари 2013г.

Румен Цонев разкри приоритетите на компанията за 2013 г. Те са усвояване на 65 млн. лева по проект ТОРП, пускане в производство през март на новия цинков завод и изпитания на новия оловен завод през октомври, който ще бъде едва 3-тият подобен в света. С инвестицията за 190 милиона лева в оловното и цинковото производство металургичната компания ще се сдобие с ултрамодерни заводи. Новите производствени мощности трябва да заработят още през 2013 година.

Инж. Добрев шеговито заяви, че макар да се оттегля от активната дейност, хобито му и като пенсионер ще си остане КЦМ, защото никой професионалист не може да бъде истински пенсионер.

Добрев не скри, че е взел решението си за оттегляне още преди да отпразнува 70-ия си рожден ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *