Начало » Актуално » Министър Рашидов дава старт на ремонта в Драмата

Министър Рашидов дава старт на ремонта в Драмата

Министърът на културата Вежди Рашидов днес ще посети изгорялата преди две години зала на Драматичен театър Пловдив и лично ще даде зелена светлина за дългоочаквания ремонт.

Очаква се той да пристигне в града под тепетата заедно с министър председателят Бойко Борисов, не само за да присъстват на тържественото откриване на Колодрума, а и да се запознаят лично със състоянието на Голяма сцена. Да припомним, че  на 22 август 2013 г. в театъра възникна голям пожар, който изпепели сцената и направи залата неизползваема.

Дейностите, включени в предмета на поръчката, са по следните части: архитектура; сценична механизация вкл. и конструкция; водоснабдяване и канализация; отопление и вентилация; пожароизвестяване и пожарогасене; електроинсталации – разработени следните видове инсталации: ел.табла и захранващи линии, осветителна инсталация, силова инсталация, мълниезащитна инсталация, заземителна инсталация; осветителна техника и оборудване; пожарна безопасност; контролно – измервателни прибори и автоматика; озвучаване.

През месец май, министерство на културата отпусна около 3.5 милиона лева и след проведена

процедура по реда на ЗОП, за изпълнител на строително-монтажните работи беше избран „ГБС- Пловдив“ АД.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *