Начало » Актуално » Мимо Райчев ще пише продължение на „Пловдивски алманах”

Мимо Райчев ще пише продължение на „Пловдивски алманах”

„Мисля да продължа работата по книгата „Пловдивски алмапах”“, заяви в интервю за Дарик радио, Димитър Райчев, известен повече като Мимо.

Мащабното творение на автора „Пловдивски алманах” излезе на пазара през 2011 година. Книгата се състои от над 500 страници и отразява всички събития по години, месеци, дати, дори по часове, събитията в Пловдив през последните 100 години.

Продължението на книгата този път ще е по десетилетия,  ще ни срещне с известни и интересни пловдивчани, като идеята е тя да бъде представена по по-различен начин. Ще има включени и много нови фотоси, които са пропуснати в първия алманах, допълни още Мимо Райчев.

Продължението на книгата ще представя времето до 1989 г, защото по думите на автора е още много рано да се пише за този период.

„Има си хора, които след доста години ще се потрудят и ще се постараят да направят продължение на това, което аз пряв в момента“, каза още Райчев.

Какво още разказа за живота и дейността си, както и за най-новата си книга „Хроника на един президентски мандат“, посветена на мандата на Петър Стоянов /1997-2002 година/, можете да чуете в прикачения звуков файл.

Книгата  ще направи своята премиера тази вечер в 18 часа в Международен панаир – Пловдив, Конгресен център, зала „България“.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *