Начало » Актуално » Мичо Димитров представи пред публика новия си талант (галерия)

Мичо Димитров представи пред публика новия си талант (галерия)

Понякога природата е така щедра, че надарява любимците си с повече от един талант.
Каква е връзката между живописта и музиката, които така естествено съжителстват под покрива на един творец? Дали тя е в хармонията, толкова необходима за съзвучието и на ноти и на багри? Каква е за Мичо Димитров особената привлекателност на архитектурните пейзажи, вдъхновени от приказни замъци, обвеяни от тайнствеността на историята, ще ни разкажат част от слънчевите му творби. Сигурно класическата архитектоника на тези композиции се родее по свой начин с най-доброто в музикалната класика. Но има и други живописни импровизации, вдъхновени от странстванията на автора по далечни земи и срещите му с екзотични култури. Това са палави експерименти където колоритът варира като юношеско настроение – ту е ярък, дързък и закачлив, ту носталгично монохромен, композициите са понякога богати на детайл и орнаментика, а понякога сдържани, изчистени и по своему лирични. Ако това ви прилича на описание на частите на цигулков концерт с всичките му „алегро виваче“, „анданте“ или „состенуто“, значи сте ме разбрали правилно, с тези думи Вихра Григорова откри първата изложба на цигуларя Мичо Димитров.

Арт пространството на клуб-галерия „ Хеброс Арт” едва успя да побере десетките почитатели на многостранните таланти на Димитров.

Приятели и ценители от всички възрасти и с интереси както в живописта, така и в музиката, буквално „окупираха” галерията още от ранните часове на вечерта. И не останаха разочаровани, защото успяха да се докоснат до нешлифования експресивен талант на Мичо, който беше представил 43 от своите последни творби. Ярките краски и неподправено възхищение към обектите, които изобразява в картините си Димитров, успяха да впечатлят със своята искреност.

Вихра Григорова каза, че абстрактните му картини напълно успешно биха могли да бъдат пресъздадени върху монументални повърхности и да станат част от градската среда, защото притежават изумителното качество да бъдат увеличавани многократно, без да изгубят нито едно от достойнствата си.

Мичо Димитров не разочарова многобройните си почитатели, които се бяха събрали в галерията, както да видят новото поприще, в което е решил да се изявява, така и да чуят едно от виртуозните му изпълнения на цигулка. Вечерта завърши  подобаващо с изпълнение на Увертюра от Чайковски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *