Начало » Актуално » Мариус Куркински гостува с нов моноспектакъл на Пловдив

Мариус Куркински гостува с нов моноспектакъл на Пловдив

В деня на будителите, Мариус Куркински ще направи премиера на новия си моноспектакъл „Няколко страници“ в театър „Сълза и смях“, а само няколко дена след това, на 5 ноември, ще гостува и на пловдивските си почитатели.

Театралната публика  у нас със затаен дъх очаква всеки нов моноспектакъл на Мариус Куркински.

Феноменалният актьор отново е на руска вълна и след емблематичните си солови проекти по „Дамата с кученцето“ на Антон Павлович Чехов и „Самият човек“ по Андрей Платонов преди години, сега, творческите му търсения ще ни отведат и към Достоевски.

Моноспектакълът „Няколко страници“, е изграден по фрагменти от романа „Братя Карамазови.

Пловдивските почитатели на Мелпомена жадуват нова среща с актьора, който направи запомняща роля на Клавдий в „Хамлет“ на Явор Гърдев.

Преди време пред в. „Труд“ Мариус Куркински сподели: „Предпочитам класиците, защото са по-добри,по-хубаво пишат. Съжалявам, че така го казвам, но… Много ми харесва факторът време – да отпратя спектакъла в минало време, в далечно време. Така хората трябва да могат по-лесно да пътуват с мисълта си. И когато стигнат до класически спектакъл – Шекспир, да речем, или антична драма – и се докоснат до него, разберат го, като че ли става чудо. Изчезват всичките години, изчезва времето, което ги дели.“

И след Хайтов, Каралийчев, сякаш в търсене на някакъв баланс или поредна провокация към себе си и нас – публиката, Куркински ще ни отведе към Достоевски. Със сигурност ще го направи така, както умее – дълбоко и заразително.

Премиерата на моноспектакъла „Няколко страници“ в Пловдив ще бъде на 5 ноември, от 19 часа, на сцената на Дом на културата „Борис Христов”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *