Начало » Актуално » Майсторският клас на Мичо Димитров откри млади цигулари виртуози

Майсторският клас на Мичо Димитров откри млади цигулари виртуози

С великолепен заключителен концерт приключи майсторският клас по цигулка на маестро Мичо Димитров.

Младите музиканти от цялата страна демонстрираха виртуозни умения и оставиха публиката с впечатлението, че вече са напълно готови за голямата сцена.

Велина Кузманова
Велина Кузманова

Първа на сцената  на Културен център „Тракарт” се качи младата Велина Кузманова от Варна. Седемнадесет годишната ученичка, облечена в елегантен черно-бял тоалет изпълни пиесите за соло цигулка „Момина жалба”, „Скоропоговорка” от Марин Големинов , „Песен” на Панчо Владигеров и  „Ръченица” от П.Христосков. Акомпанираше Злателина Коларова.

Мартина Чанева
Мартина Чанева

След нея се представи Мартина Чанева, която е студентка II курс. Тя изпълни Концерт за цигулка – сол минор I част от Макс Брух  и Фуга сол минор от  I соната за соло цигулка от Й.С. Бах. На рояла – Гея Добрева.

Виктор Тренев
Виктор Тренев

Младият Виктор Тренев, който е само на 13 години, развълнува публиката с прекрасното си изпълнение на  Концертна полонеза – Ре мажор на Хенрих Виенявски, а на рояла беше неговата майка Кремена Тренева.

Доротея Кръстева
Доротея Кръстева

На финала на концерта Доротея Кръстева изпълни Концертна фантазия по теми от операта  „Порги и Бес” от Дж. Гершуин. Седемнадесет годишната ученичка от София демонстрира виртуозно изпълнение, достойно за големите сцени. На рояла – Мария-Елена Средева.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След официалната програма, двама от участниците – Доротея Кръстева и Виктор Тренев изненадаха учителя си, като изсвириха композиция за две цигулки.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Присъстващи на концерта коментираха, че младите притежават всички данни за бляскава музикална кариера и им пожелаха да се реализират успешно на наши и чужди сцени.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мичо Димитров връчи на учениците си дипломи и на свой ред им пожела път само напред и нагоре!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сред най-малките дарования бяха и Божидар Миховски и Стефания Иванова от Пловдив, които също получиха поощрения и съвети от маестрото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мичо Димитров е световно признат музикант с разностранна творческа кариера – солист, концертмайстор, ръководител на камерен ансамбъл и лауреат на множество международни конкурси. От 26 години живее и работи извън България, но обича да се връща в родната страна и да радва своята публика. Понастоящем е един от тримата концертмайстори в Големия радиофилхармоничен оркестър в град Хилверсум – Холандия, познат като „Радиофил“.

Мичо Димитров
Мичо Димитров

Специалното интервю, което Нели Бистрашка от БНР-Пловдив направи с маестро Мичо Димитров веднага след финала на майсторския клас, можете да чуете в прикачения файл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *