Начало » Култура » Красимир Рангелов представя изключително емоционални пластични фантазии

Красимир Рангелов представя изключително емоционални пластични фантазии

Пловдивските ценители на изкуството, без колебание ще направят прекрасен избор, ако посетят изложбата скулптури и рисунки на Красимир Рангелов.

Красимир Рангелов и галеристката Ваня Атанасова

В експозицията, която е подредена в салона на галерия „Жорж Папазов“, Легис център, са изложени 17 изключително красиви пластики от бронз.

Силна и емоционално наситена трактовка на човешки състояния, интерпретация на природата или безкрайната метаморфоза на съществото се откриват във всяка една от силно въздействащите му творби.

Той сякаш дава душата си на

материята за да я насити с живот. Произведенията му изследват вечните теми за живота, любовта, страха и меланхолията.

Рангелов е показал и няколко прекрасни рисунки, някои от които са проекти на триизмерното изкуство и хвърлят допълнителна светлина върху новите идеи в творчеството му. Рисунките са чувствени откровения и търсени отговори на общочовешки въпроси.

Критикът Иван Бориславов казва за Рангелов следното „Прозрял веднъж, че човек е безкраен, той все по-настойчиво се взира в звездите и дърветата, в камъните и водата, в облаците и мечтите. Проникновено се вслушва в кръгообръщението на природата, за да изследва корените на нещата и явленията.“

Наближават коледните и новогодишни празници и все по-често започваме да се питаме какво да подарим на най-близките си?

Подаръците може да са както по-практични, като дезодорант, чорапи, покривка, така и музика, книга, ваза, свещник, или красиво бижу.

Но нещата, които освен послание носят и естетическа наслада безспорно са произведенията на изкуството – картини, икони или пластики.

И макар, че годините са тежки, тези които са решили да зарадват семейството си с класен подарък, който има колекционерска стойност никак не са малко.

Ако и вие сте сред тези, които цените изкуството и имате око за естетиката, непременно трябва да посетите изложбата на Красимир Рангелов, която ще бъде експонирана до 10 декември в галерия „Жорж Папазов“, Легис център, бул. Шести септември 152.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *