четвъртък , 13 декември 2018
Начало » Актуално » Кметът принудително свали билбордове на „Съюз за Пловдив“ и Дани Каназирева
P5111458-660x330

Кметът принудително свали билбордове на „Съюз за Пловдив“ и Дани Каназирева

В последните си месеци като кмет на община Пловдив Иван Тотев започна открито да нарушава и основния закон на република България. Временният кмет заповяда принудително да бъдат свалени билбордовете с посланията на „Съюз за Пловдив“ и Дани Каназирева за управлението на Пловдив. Той се позовавава на Изборния кодекс, който забранява поставянето на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания.

„В нашите послания липсва призив за гласуване, призив за подкрепа, посочване на изборна позиция, номер в бюлетината, дори липсва думата партия. Нито един от тези елементи не присъства в билбордовете, затова те не могат да бъдат определени като предизборна агитация“ коментира Каназирева.

 

„Иван Тотев очевидно се намира в стрес, след като все повече хора виждат некачествените му проекти в лъскави опаковки, но за милиони левове. Препоръчвам му да прочете най-после Конституцията на република България, съгласно  която (чл. 39, ал 1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин“, а чл. 41 гласи: „Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура“, реагира Каназирева.

Билбордовете призовават за: 

  • Видеонаблюдение, закон и сигурност. Без договорки в гетата.
  • Намаляване с 40 % на такса смет и с 35% на данък МПС.
  • Зелени и чисти площадки, здрави пейки до всеки дом. Строги санкции за всяко нарушение.
  • Спиране на кранчето за приятелските фирми, които източват Пловдив.
  • Денонощни лекарски кабинети и пресичане на кражбите от болниците.

Каназирева се закани „Съюз за Пловдив“ да не спира да разпространява своите предложения за Пловдив. Това е упражняване на гарантирано от Конституцията право, а не е предизборна агитация.

„Това е отчаян опит на Тотев да прекъсне връзката между нас и пловдивчани. Ще продължим да говорим, ще продължим да се срещаме с хората и ще продължим да разпространяваме идеите си. Конституцията ни гарантира това право“, закани се Каназирева.

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ свиква извънредна пресконференция на 15 юли 2015 г. от 12.00ч., в офиса на организацията – бул. „Кн. Мария Луиза“27, сряда.

„Обявяваме новата си кампания. Ще трябва да впрегнат целия си чиновнически апарат за цензори, ако искат да ни спрат“, обяви Каназирева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *