Начало » Актуално » Кампанията „Вино за смет“ освен, че почисти, се превърна в народно тържество

Кампанията „Вино за смет“ освен, че почисти, се превърна в народно тържество

В съботния ден много от нас излязоха за да почистят пред блоковете и къщите си или да помогнат на някого, да облагородят и да допринесат за една по-красива и чиста родина.

За втори път нашите приятели и гостоприемни домакини от Винарска изба „Вила Юстина“ се включиха в националната кампания “Да изчистим България за един ден“ 2014. с оригиналната идея „Вино за смет“.

10268687_655059994560169_255783622367483868_n

Почистването стартира още в ранни зори в село Устина в двора на Винарска изба „Вила Юстина“ и всички, които се присъединиха към събитието получиха ръкавици, рекламни тениски и баджове с логото на кампанията.

10178188_10152456437634382_1824871885_n

Една част от гостите остана да почисти селото, другата се отправи към лозята, а третата към невероятно красивият рибарник. Стопанството е разположено в местност в покрайнините на селото и е сгушено в полите на няколко хълма , а в непосредствено до рибарника се намира и местообитатието на изключително редките черни щъркели. Тук собственикът  освен, че развъжда шаран и бял амур, притежава стопанство с фазани и пухкави зайчета.

Гостите не само, че с удоволствие се включиха в почистването на това прекрасно кътче, но и не спряха да се любуват на току що излюпените малки фазанчта.

Около обед работата вече приключваше и всички с нетърпение очакваха завръщането във винарската изба, където насред двора вече къкреше огромния Юнашки тиган.

Майстор Ангел Ангелов от София беше стъкмил по стара българска рецепта невероятно вкусна гозба от зеленчуци гъби, грах, пилешки гърди и прясно домашно масло.

И за да докаже родолюбивия си дух и уникален кулинарен мерак, майстор Ангел беше подредил продуктите в огромната тава под формата на българския трибагреник.

Ентусиазмът и доброто настроение на присъстващите вече достигна връхната си точка, но първо трябваше да бъде отчетен резултатът от днешния трудов ден.

10151319_655059964560172_2800605507949380623_n

Собственикът на Винарска изба „Юстина“ и „Томика-Метал“ Милко Цветков с гордост обяви успешното приключване на кампанията, която завърши с извозването на шест камиона отпадъци от село Устина.

След общата снимка за спомен, участниците в кампанията „Вино за смет“ получиха по една бутилка от най-добрите бели и червени вина на „Вила Юстина“.

И дойде ред на веселбата, която продължи до късния следобед!

Празникът, както си му е реда, се превърна във всенародна веселба и събра жителите на почти цялото село, както и много приятели дошли от Пловдив и София специално за събитието.

Гостите бяха очаровани от вкусната храна, великолепното вино и гостоприемството на домакините.

Присъстващите на този истински празник не пропуснаха да отбележат, че зад привидната лекота и зад големите успехи на целия екип на Винарска изба „Вила Юстина“ се крие много труд и всеотдайност.

А най-важният двигател, който успява с невероятната си енергия и силна вяра в успеха да мотивира всички служители, както и да създава великолепно настроение на гостите си е собственикът на избата Милко Цветков.

И ако в България има поне още поне няколко човека като него, които могат да вложат не само таланта, но и сърцето си в бизнеса, с който се занимават, поколенията след нас ще имат бъдеще!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *