Начало » ECCE HOMO » Израелският театър отново очарова от сцената на „Черната кутия”

Израелският театър отново очарова от сцената на „Черната кутия”

Зам.-посланикът на Израел Г-жа Соусан Хасон изтъкна „Много сме горди, че всяка година имаме възможност да участваме на фестивала Черната кутия”  с наши артисти._DSC0876

На срещата с медиите в Пловдив, която се състоя преди представлението “WHY I KILLED MY MOTHER”, моноспектакъл на Дор Цвайгенбом, г-жа Соусан Хасон сподели още “ През годините чрез фестивалната сцена на „Черната кутия” публиката се запозна с различни нюанси на съвременното театрално и танцово изкуство на Израел. Днес сме отново тук заедно и това не е просто съвпадение. Това показва, че България е наистина заинтересувана от културната сцена на нашата страна, а ние, съвместно с ръководството на фестивала „Черната кутия”,  успяваме да докараме „черешката на тортата“ от това изкуство у вас. За нас пък най-доброто е именно това, че така свързваме дълбоко нашите две култури._DSC7352

Видимо развълнуван, Дор Цвайгенбом – автор, режисьор и изпълнител на моноспектакъла „Защо убих майка си”, бе лаконичен „Градът е прекрасен, мултикултурен, бих желал да се връща тук отново и отново“.

За пиесата си, актьорът каза, че носи много афтобиографични моменти, но не желае да споделя подробности, защото всичко, каквото има да каже, го казва на сцената.

И наистина само час по късно публиката се убеди в думите му – дълбоката, откровена изповед на драматурга и прекрасното артистично изпълнение, бяха безспорно едно от върховите постижения на 9- тото фестивално издание на „Черната кутия“.

_DSC7355

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *