Начало » Актуално » Изпепеляващи страсти, любов и раздяла на сцената на фестивала „ Черната кутия” (галерия)

Изпепеляващи страсти, любов и раздяла на сцената на фестивала „ Черната кутия” (галерия)

Една необичайно експресивна, философска смесица между пантомима, танц, театър, образи и музика имаха удоволствието да видят гостите на първата фестивална вечер на театралния фестивал „ Черната кутия”.

Седмият Международен фестивал за камерен театър и съвременен танц „ Черната кутия” беше открит снощи от един от любимците на българската публика, актьорът от „ Седем часа разлика” Ники Станчев, който каза, че през деветте фестивални дни пловдивската публика ще може да види интересни наши и международни спектакли в областта на физическия театър, пърформанса и съвременния танц.

И първото представление наистина беше впечатляващо.

Класическата любовна история „Двама ни“, която представиха великолепни румънски актьори и танцьори Ана Пепине и Пол Симпоаиру беше толкова завладяващо и красиво, че буквално не ни позволи да мигнем.

Това беше една истинска история за любов и изневяра, за бягство и пристанище, за разочарование, търсене и откриване. Актьорите рисуваха чрез танца си картината на човешките взаимоотношения с техните радости и болки. Изумително пластичната и красива Ана, и партньорът и Пол разказаха чрез своите движения, умения и деликатни лирични изразявания историята на една двойка, която преминава през различни житейски трансформации и премеждия.  Подобно на древногръцка трагедия и публиката преминаваше през състояния на любов, мъка и смях.

Един диалог без глас. Изцяло с помощта на пластичното изграждане на образите, двамата ни развълнуваха искрено, докато разказваха завладяващата поетична притча.  Деликатна лирична симбиоза между двама души, които изгарят в огъня на страстта, след която неминуемо идва  отрезвяването и раздялата, дългото търсене и мимолетни връзки, за да намерят своята философска развръзка.

В основата на необичайния спектакъл беше въздействието върху сетивата и емоциите на публиката, поднасяйки им умело подбран ансамбъл от цветове, музика и танц, за да го превърнат в шедьовър.

Тази вечер, зрителите на „Черната кутия” ще могат да видят танците на испанката Лайла Тафур, както и „Adi el-Rabi“/ „Идва пролетта“ – дует на Орли Портал и Шломит Йосеф – Израел.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *