Начало » Актуално » Изложба с плакати на международни стрийт артисти

Изложба с плакати на международни стрийт артисти

Има няколко основни характеристики, присъщи на уличното изкуство: то е временно обитаващо улиците на града, свободно и достъпно е за всички, които се разхождат и станат негови (волни или неволни) свидетели.
IKEA стартира нова платформа под надслов IKEA ART EVENT, а първият проект, посветен на уличното изкуство като най-демократичната изразна форма, ще бъде представен в България ексклузивно по време на One Design Week.

IKEA кани 12 улични артисти от цял свят, за да създадат неповторими плакати (70 х 100 см), които са oтпечатани в лимитирана бройка. Участниците използват различни изразни средства и подходи в работата си. Това, което ги обединява, е отчетливият и силен стил, забележим в най-различни точки на планетата. 

Съобразявайки се с изискванията за печат върху хартия, те адаптират идеите си в по-малък формат и ги превръщат в акцент в интериора. Стрийт артистите са: ELLE (Сан Франциско, САЩ), Blue (Гьотеборг, Швеция), Нурия Мора (Мадрид, Испания), Koralie and Supakitch (Париж и Ним, Франция), Sobekcis (Белград, Сърбия), Hua Tunan (Фошан, Китай), Jeroen Erosie (Розендаал, Холандия), Tfreak (Сао Паоло, Бразилия), NEVERCREW (Лугано и Белинзона, Швейцария), Еко Нугрохо (Джокякарта, Индонезия), CRASH (Бронкс, Ню Йорк, САЩ), M-city (Гдиния, Полша).Цялата идея зад проекта защитава мисията на ИКЕА да създава демократичен дизайн, който е достъпен и уникален. Колекцията е реализирана именно във формата на лимитирана серия от плакати, защото преди плакатите изкуството е уникално, но те са носителят, който превръща градовете в публични арт галерии. В резултат изкуството става по-демократично, а сега ИКЕА го пренася у дома в популярната форма на плакат. Екстравагантните визуални решения ще могат да се видят и закупят в България в лимитиран брой копия единствено по време на One Design Week в галерия Ластици в Пловдив.
Официалното представяне на изложбата ще бъде тази вечер 21 юни от 16:30 до 19:00 часа, а по време на събитието ще се проведе и демонстрация по ситопечат с участието на Brave Moustache.
За участниците ще има коктейли от Absolut!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *