четвъртък , 13 декември 2018
Начало » Актуално » Изключително зрелищният спектакъл „Рибарят и неговата душа“ идва в Пловдив
ribar3

Изключително зрелищният спектакъл „Рибарят и неговата душа“ идва в Пловдив

Изключително модерен и зрелищен спектакъл, в който участват едни от най-обичаните певци и актьори, ще зарадва пловдивчани в началото на есента. Премиерното представление на първата българска поп-опера „Рибарят и неговата душа“. Представлението е изключително мащабно и в него участват  близо 100 актьора, симфоничен оркестър, поп-рок банда, балет „Арабеск“, хор и любимците на публиката Ненчо Балабанов, Мариана Попова, Весела Бонева, Амалия, Димо Алексиев и др.

На 9 септември, сцената на Летния театър ще се превърне в едно приказно морско дъно, което ще ни попоти в магията на притча за изкушението, добротата, търсенето на любовта и цената, която сме готови да платим за нея, за силата на Божията любов и за толерантността, която трябва да проявяваме един към друг, разказана чрез модерни изразни средства, триизмерен декор и визуални ефекти, омагьосваща музика, приказни костюми и прекрасна актьорска игра.

Опита и високото художествено майсторство на трупата са предпоставка за истинска феерия и новаторски решения, допълващи магията на спектакъла. Специално за тях са проектирани приказни, завладяващи костюми представящи „морския свят” в поп-операта.

Проектът е изцяло български, а либретото, вдъхновено от едноименната приказка на Оскар Уайлд, е написано от младата и талантлива пловдивчанка Ани Топалова, която е и режисьор на представлението. Музиката, в която се преплитат симфония, етно и джаз, е дело на композитора Минко Ламбов.

„Много съм щастлива, че ще направим тази среща тук, защото аз съм от Пловдив и ценя много мнението на пловдивската публика, защото то е изключително обективно“, сподели пред микрофона на old.europlovdiv.com Ани Топалова.

„Това е една невероятна приказка за невъзможната любов. Приказка за малки и големи, защото тук всеки може да намери нещо интересно. Малките просто ще се радват на сюжета, големите ще намерят философския смисъл, а младежите ще намерят интересната визия и присъствието на балета. Но за мен най-впечатляваща е невероятната музика и вълнуващите текстове на Оскар Уайлд, по които са направени всички песни“, сподели Ани Топалова.IMG_20150723_112525

Цялото интервю с Ани Топалова можете да чуете в прикачения звуков файл:

Ариите и дуетите в представлението са продължение на мислите на разказвача Оскар Уайлд, в ролята на който ще видим Димо Алексиев. „Не е лесно да се влезе в ролята на гениален човек, но аз продължавам да обогатявам образа, защото сме вдигнали летвата високо“, казва Алексиев.  Ролята на омайваща с красотата си русалка е поверена на очарователната ни съгражданка, певицата Веси Банева, която сподели че това за нея е една сбъдната мечта, защото още от малка е била влюбена в Малката русалка.

В прикачения звуков файл можете да чуете какво още споделят за ролите си Веси Бонева и Димо Алексиев:

За светещи костюми се е погрижила Кремена Халваджиян и макар, че малко преди първото представление в София, кражба е осуетила възможността русалката да си има опашка, ще имаме удоволствието да се насладим на една ефектна морска феерия. Аудио-визуалната магия на „Рибарят и неговата душа“ ще потопи зрителите в приказното морско дъно, където актьорът Ненчо Балабанов ще бъде рибар, в ролята на злата, но красива вещица ще се превъплъти Мариана Попова, а певицата Амалия ще бъде Душата на рибаря в спектакъла.

Спектакълът е подходящ за деца и възрастни. Мястото е Летен театър, началото в 20:30 ч.

ribar

Организаторите са помислили за достъпни цени, за всякаква аудитория, от 10, 15, 20, 25 и 30 лв. Продажбата на билети е вече факт на касите на билетен център пред общината и в музикален магазин на ул. „От. Паисий”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *