Начало » Актуално » Интересни изложби и Вагнеров концерт през седмицата

Интересни изложби и Вагнеров концерт през седмицата

„Ангеле мой“ е заглавието на елегантната изложба, която Огнян Недков подреди тези дни в галерия „Възраждане“. Нежност елегантност и финес, красота и хармония лъхат от платната, наподобяващи с романтичното си внушение и игривия си декоративен ефект картини на Густав Климт и Алфонс Муха. Усещането за доброта и ангелска любов ни кара поне за миг да се почувстваме по-добри, по-омиротворени и прощаващи. И не случайно, изложбата на Огнян Недков „Ангеле мой“ се случи точно в седмицата на прошката, когато всеки един от нас обърна поглед към делата си, за да измоли опрощение, с надеждата да дари и получи любов. Изложбата на Огнян Недков ще остане в галерия „Възраждане“ до 2 март.

По същото време, в галерия А+ гостува пазарджиклията Люлин Търкаланов. Малкото галерийно пространство сякаш беше озарено от смелите абстрактни композиции, притежаващи мощна енергия. Люлин Тълкаланов търси смисъла в баланса между реалния свят и космическата хармония, между настоящето и бъдещето, без да се опитва да бъде съдник или пророк. Той просто е един творец с безкрайни възможности на въображението, перфектен в начина си на изразяване. Един разказвач на приказки от бъдещето, които няма да ни оставят равнодушни и днес.

В унисон с естетското усещане от изложбата беше и импровизираното акустично изпълнение на Иво Матеев /китара и вокал/ от групата Loco Mosquito, който изпълни няколко любими парчета.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И новата седмица ще зарадва почитателите на изящните изкуства в Пловдив.

Художникът Васил Тенев ще гостува в галерия „Дяков“ с изложба живопис и релефи. Привърженик на нетрадиционни изразни средства, художникът смело комбинира керамика, метал, стъкло, дърво и платно с маслена живопис, за да изгради своите композиции. Васил Тенев е завършил Националната художествена академия, специалност „Графичен дизайн” при проф. Димитър Серезлиев. Галерия „Дяков” работи с Васил Тенев от 1999г., а на 6 февруари в 18ч., ще го представи в самостоятелна изложба за седми път.

10993441_10203574949163839_1175931153740093269_n

Държавна опера – Пловдив също е подготвила една изключително интересна програма, която обхваща широк спектър от музикални вкусове.

„Ритуали на огъня и любовта“ е името на бутиковия концерт, който ще направи едно екзотично пътешествие из земите на древния Изток с музиката на Равел – „Шехерезада“ и Де Файа – „Ритуален танц на огъня“. Концертът ще се състои на 27 февруари в Дом на културата „Борис Христов“, а веднага след това, на 28 февруари на същата сцена ще пловдивчани ще имат удоволствието да се насладят на уникалния концерт „Вагнер в една вечер“.bc92fee3ede8c484c60a5c24158dc65e

Специално за него в Пловдив пристигнаха световните оперни звезди с Вагнеров репертоар – сопраното Елизабет Стрид и тенорът Дениел Брена. Оперният концерт ще се проведе под диригентството на маестро Иван Ангелов. Маестро Ангелов е подбрал най-доброто от творчеството на Вагнер за да достави максимално удоволствие на пловдивските меломани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *