Начало » Актуално » Госпожа Опера ще забавлява малчуганите по празниците (интервю)

Госпожа Опера ще забавлява малчуганите по празниците (интервю)

Пловдивска опера въвежда програма с интерактивни музикални занимания за деца по време на спектаклите и концертите за възрастни в Дом на културата.

Една от целите на „В стаята на Госпожа Опера” е да улесни родителите, които искат да посетят културно мероприятие, но няма кой да се грижи за децата им. Друга задача на детските концерти е да възпита любов към музиката у най-малките и постепенно да изгради навици у тях за посещение в оперен театър.

Стаята на Госпожа Опера се намира в Дом на културата, обзаведена е комфортно, с всичко необходимо за занимания на малчуганите над 4-годишна възраст. Успоредно с оперните и концертни заглавия в Голяма зала, децата ще се запознават с музикалните инструменти, ще учат песнички, ще рисуват декори, ще гледат записи на адаптирани детски опери. Концерти ще изнасят талантливи връстници от музикални школи, а компания на палавниците ще правят Госпожа Опера и музиканти от Пловдивска опера, които ще демонстрират своите инструменти.

Докато родителите слушат Коледния концерт на 23 декември, децата им ще се запознаят отблизо с приказните герои от „Лешникотрошачката” и ще танцуват с тях.

Плановете на Държавна опера Пловдив са програмата „В стаята на Госпожа Опера” да прерасне в постоянно артистично ателие, където децата ще могат да изучават по забавен начин музикални инструменти, ноти, песнички, балет и приложни изкуства.

Посещението на интерактивните занимания не е обвързано със закупен билет за заглавие за възрастни. Програмата е подходяща за деца от 4 до 12 години, като родители не могат да присъстват в стаята на Госпожа Опера. Цената на входния билет за детските концерти е 5 лева и се заплаща на място преди всеки спектакъл. Предвидени са семейни намаления за повече деца.

Повече за идеята можете да чуете в прикачения файл от директора на Опера Пловдив Нина Найденова:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *