Начало » Актуално » Ганчо Карабаджаков срещна на изложбата си и колегата си Стоянов

Ганчо Карабаджаков срещна на изложбата си и колегата си Стоянов

Настоящият зам.-кмет на Велико Търново и бивш зам.-министър на културата в правителството на Сакскобургготски Ганчо Карабаджаков събра снощи пред приказните си картини много пловдивски приятели, колеги и гости.

За да почетат творчеството на Карабаджаков, в галерия „Аспект“ бяха дошли художниците Станимир Видев, Васил Стоев, вдовицата на Димитър Киров – Росалия, бизнесмените Иван Фратев и Васил Караилански и дори зам.-кметът по културата на Пловдив – г-н Стоянов. Пристигането му създаде еуфорично настроение сред художниците, които се бяха събрали пред вратата на галерия “Аспект”, защото рядко виждаха г-н Стоянов да присъства на вернисажи.

Ганчо Карабаджаков беше пристигнал в Пловдив с прекрасната си дъщеря Мария. Младата дама, която е отличничка на американския колеж във Велико Търново, цял следобед се разхождаше из града под тепетата и се прехласваше пред красотите на града. Мария приковаваше погледите на гостите с ексцентричната си R&B прическа с наполовина обръсната коса и с пиърсинга над дясната вежда.

Талисманът на Пловдив – Стефан Автографа, не пропусна и това събитие и отново поздрави художника за кметската длъжност, а той в типичния си стил пожела на зевзека скоро „да му се връща“!

Пловдивските ценители на изкуството на Карабаджаков не пропуснаха да направят и няколко откупки.

Самобитното изкуство на Ганчо Карабаджаков не само разказва приказки от отминали времена, но се докосва и до изконните традиции и българската душевност. В характерния си стил, близък до църковната живопис и иконографията, художникът изобразява битови истории, библейски сюжети, рисува забавни фолклорни персонажи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *