понеделник , 16 декември 2019
Начало » Актуално » Фотографска изложба показва красотите на китайския град Шънджън (галерия)

Фотографска изложба показва красотите на китайския град Шънджън (галерия)

Ефектни фотографии заснети от 300 метра височина показаха красотата на китайския град Шънджън  в  изложбата  „Полет от въздуха“.

Тя беше открита вчера в обновената Градска художествена галерия в Пловдив. Известният китайски фотограф Чън Джунхъ е заснел вълнуващи кадри от  ежедневието на младия град Шънджън. Градът е един от най-бързо развиващите се в Китай, с изключително динамична икономика и богат културен живот. Фотосите представят жилищни и бизнес комплекси, места за отдих, паркове и впечатляващи архитектурни обекти в града.

Интересен е фактът, че Шънджън от рибарско селище преди 30 години сега е най-бързо развиващият се град на Китай, с население над 10 милиона и 4-тото по големина пристанище в света.

От близо месец Пловдив е побратимен с Шънджън.

„Сътрудничеството в областта на туризма между Пловдив и Шънджън ще бъде най-бързо и лесно осъществено“.  Това категорично мнение изрази днес г-н Юе, директор по въпросите на културата, спорта и туризма в администрацията на община Шънджън. Висшият китайски служител доведе в Града под тепетата делегация от 4-ма общински шефове, както и управители на туристически агенции.

„Щастлив съм, че откриваме обновената галерия именно с изложба от китайски автор. Пловдив и Шънджън се побратимха преди няколко месеца и в бъдеще ще задълбочават връзките си. Нашата амбиция е да задълбочим културния обмен и да привлечем повече туристи и инвестиции от  Китай“, заяви заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.
Гостите от  Шънджън останаха трогнати от топлото посрещане. Управата на този град планира да участва заедно с Пловдив в голям панаир в Китай през следващата година, а творби на наши художници ще бъдат  показани на голяма изложба в китайския град.

„Полет от въздуха“ е първата изложба в обновената Градска художествена галерия на Пловдив. Тя отвори врати след реконструкция на фасадата, монтирането на художествено осветление, подмяна на дограмата, оформянето на нов вход, който е от страна на Главната улица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *