Начало » Актуално » Фолклорен празник във „Вила Юстина“ „разтресе“ Родопската яка (галерия, видео)

Фолклорен празник във „Вила Юстина“ „разтресе“ Родопската яка (галерия, видео)

Прекрасното майско слънце, кристалният въздух, зелената свежест на дърветата, уханието на люляци и макове…и всичко това в съчетание с безспирни български хора, прекрасно вино и много настроение! Истинско и вълнуващо беше преживяването на гостите и приятелите, които имаха удоволствието да присъстват на поредното събитие, във „Вила Юстина“.

Всеки, който е имал възможността да присъства поне един път на събитията тук,  знае, че ще остане с незабравими спомени и емоции.

И този път, десетките почитатели на „Вила Юстина“ останаха очаровани не само от гостоприемството, но и от невероятната атмосфера, в която премина фолклорното парти с барбекю.

Елитните вина с упойващ аромат от серията „4 Сезона“ на „Вила Юстина , този път бяха комбинирани с невероятни вкусотии, приготвяни пред гостите на поляната сред шатото. Безброй аромати се носеха във въздуха и възбуждаха апетита и въображението на всички приятели на доброто вино и вкусната храна. На специалитетите от дунавска есетра , пъдпъдъци и глиган се дивяха дори гостите от Франция, които бяха дошли на специалната дегустация.

Основни участници във фолклорната фиеста бяха танцьорите от формация „Луди млади“. Който не е присъствал на подобно събитие, трудно може да си представи енергията, въодушевлението и вълнението на танцьорите, които не спряха да играят повече от пет часа, като демонстрираха уменията си с хора и танци от всички фолклорни райони на страната. Северняшки, шопски, македонски, тракийски, родопски, влашки, добруджански, странджански ритми се преливаха един през друг и не оставяха хората в покой. Всеки, дори и да не знае много добре стъпките на сложните хора, в един или друг момент се оказваше „заразен“ от българската фолклорна магия. Изключително емоционално и сърцато, танцьорите подхващаха хората едно след друго. Оказа се, че любителите на българския фолклор знаят над 40 различни български танца, голяма част от които демонстрираха, с което направо „скриха шапката“ на чужденците и буквално „разтресоха“ с ритъма си Родопската яка.

Специални гости на събитието във Вила Юстина бяха и певците Антония Маркова и Сунай Чалъков. Прекрасната Антония, макар че нямаше ангажимент към програмата, не се сдържа и реши да изпълни песен на Лара Фабиан, с която поздрави и развълнува гостите от Франция. Това беше и катализаторът, който даде началото на великолепен концерт, в който Сунай и Антония изпълниха любими неостаряващи песни от българската, сръбската и световната поп музика.

За да добиете представа за атмосферата на партито, можете да видите прикачения клип:

Няма начин да не споменем и основният „виновник“ за този прекрасен ден, подарил ни удоволствието от доброто вино, вкусна храна и невероятните български ритми. 20150516_152810Милко Цветков е основател, собственик и духовен баща на проектът „Вила Юстина“. И ако за някой, името е само марка добри вина, ще кажем, че зад една от най-бързо развиващите се и жънещи огромни успехи винарски изби в Родопската яка, стои впечатляваш и задружен екип от истински професионалисти, които успяват да оползотворят уникалната комбинация от географско местоположение, чистата природа и екологично многообразие на региона. Към „Вила Юстина“ вече има възхитително стопанство, в което се отглеждат различни видове риба, дивеч, редки гъби и билки, а гордостта на собственика е опазването и грижата за няколко двойки скални орли, които гнездят в близост до имението.

Ако още не сте имали възможност да се докоснете до невероятната емоция, която изпитват гостите на „Вила Юстина“, не губете време, а се включете в следващото издание на тематичните партита, които предстоят.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *