Начало » Актуално » Джеки Чан е мечтал да стане водач на „Dragon Kung Fu“

Джеки Чан е мечтал да стане водач на „Dragon Kung Fu“

„Джеки Чан искаше да бъде водач на трупата „Dragon Kung Fu“ преди осем години, но когато стана световна звезда, това стана невъзможно поради огромните му ангажименти в Холивуд. Тогава и трупата трябваше да намери своя път и да продължи развитието си“. Това каза в ексклузивно интервю за Дарик, хореографката на Кунг-фу трупата Лиу Лу.

Хореографката се присъединява към трупата преди около пет години и се захваща да обучи Кунг-фу бойците на класически балет. Тя успява да обедини двете на пръв поглед несъвместими изразни средства и да ги представи по най-впечатляващия начин пред публиката. Екипът на формацията, която пловдивската публика имаше удоволствието да види в две последователни вечери в спектакъла „Gateway“, е заедно от две години.

Лиу Лу ръководи трупа, която се състои само от мъже и казва, че процесът на сработване между тях е двустранен процес. Тя се опитва да демонстрира тяхната мъжка сила, като същевременно, чрез изразните средства на танца се докосва до едни дълбоко философски, общочовешки проблеми.

Gateway означава и врата, и път, а спектакълът разкрива пътят през който танцьорите трябва да преминат, да преодолеят трудностите, за да изградят себе си като пълноценни личности.

След като обраха овациите на пловдивската публика, трупата „Dragon Kung Fu“ заминава на голямо турне в Русия, Чехия, Словакия и Полша.

Какво още каза Лиу Лу, можете да чуете в прикачения файл.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *