Начало » Култура » Джаз вечерите в U P.A.R.K. продължават

Джаз вечерите в U P.A.R.K. продължават

В  първия ден на февруари, когато се чества празника на лозарите и винарите, в галерия U P.A.R.K. ще се състои поредния джаз концерт.

За 21 часа е предвидено участието на Мартин Денев – клавир,  Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани и естествено любимецът на пловдивската публика – Петър Салчев.

Концертът се състои само седмица след като кадифения глас на Мирослава Кацарова покори сърцата на пловдивските си почитатели.

 

 

В петъчната вечер, Мирослава създаде едно невероятно чувствено настроение с изпълнения на най-красивите композиции от новия си албум “Vuelvo al sur” –

„Завръщане на юг”.

Албумът е наречен на едноименната композиция на аржентинския композитор Астор Пиацола. Изборът на заглавието издава и любовта на Мирослава към юга и топлината на човешките отношения и чувства.

Певицата очарова публиката със специфичния си стил, който е компилация от джаз, боса нова, дръмендбейс и лаундж, а меланхоличният и тембър отпраща към топлите и страстни южни ритми.

Акомпанираха и пианистът Мирослав Турийски и перкусионистът Младен Димитров, познат на клубната публика и като DJ Mr Moon. Те са и създателите на специален аранжимент, който преобразява и обновява звученето на песните от “Vuelvo al sur”.
Пловдивчанинът Миро Турийски работи и с други известни джаз икони като  Теодосий Спасов и Петър Салчев, а перкусионъстат Младен Димитров е известен със съвместни проекти с много български изпълнители.

Бутиковия концерт на Мирослава Кацарова се превърна в своеобразен флирт със публиката, а включването на художника Атанас Хранов,  разнежи силно дамските сърца. Дуетът се превърна в кулминация на концерта, в който освен джаз парчета от „Vuelvo al sur”, Мирослава изпълни и някой от любимите парчета на публиката „ Бяло в бяло”, „Като в картина на Шагал”, „ Нашата бел епок”. На финала чаровната изпълнителка изпълни и една от най-хубавите си песни „Аганжу“, – име на божество, на което са се молили за щастие в Рио де Жанейро.

На концерта се кефеха много от пловдивските художници, които бяха дошли в U P.A.R.K. специално за да се потопят в красивите ритми на латино джаза и да се разходят из цветните улици на топлия юг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *