Начало » Актуално » Две пловдивски премиери на „Сцена на кръстопът“
13114ea8b8d347518df526787487bd552a833

Две пловдивски премиери на „Сцена на кръстопът“

Изненадата, която готви за есенния си сезон Драматичен театър Пловдив и чиято премиера ще очаква да бъде на театралния фестивал, носи работното заглавие „Какво видя икономът през ключалката?“.

Само дни преди заслужената ваканция на актьорите от Драматичен театър – Пловдив, екип на old.europlovdiv.com първи се срещна с режисьора на постановката Красимир Ранков, който открехна за кратко завесата към сюжета на забавната пиеса.

Комедията на ситуациите от Джо Ортън ще направи своята българска премиера именно на пловдивска сцена. Джо Ортън е английски автор, написал 10 великолепни комедии, които дълго време са били топ пиеси и са се играли при огромен успех в Англия. Драматургията на пиесата е изключително ярка и неочаквана. Сюжетът е повече от забавен и объркан. Случките се разиграват в частна психиатрична клиника в кабинета на психиатър, при когото върви интервю за секретарки. В историята се намесва и прелюбопитното минало на съпругата на психиатъра, както и на младата кандидат-секретарка, на Спектакълът представя една абсурдна, смешно – тъжна действителност, която описва пороците на днешното време. Опасна приказка за моралната разруха, поднесена с невероятно чувство за хумор. „Малките грешки на младини, имат големи последствия след години“, разкрива посланието на пиесата Краси Ранков.

И освен, че пиесата ще ни зашемети с великолепния си хумор и неочаквани обрати, актьорският състав е великолепен.

През есента, на сцената ще видим любимите си актьори – Ивана Папазова, в ролята на съпругата на психиатъра, който се играе от Алексей Кожухаров. В забърканата история участват и Ивайло Христов, Троян Гогов, Венелин Методиев и младата, но вече станала много популярна актриса Радина Думанян.

Премиерата на най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър – Пловдив е планирана за 12 септември  на фестивала на „Сцена на кръстопът“.

Какво още каза за пиесата режисьорът Красимир Ранков, можете да чуете в прикачения файл.

Освен сочната комедия, в пловдивския театър вървят усилени репетиции на българската театрални класика от Станислав Стратиев „Сако от велур“.

С постановката, в която участват Кръстьо и Елена Лафазанови, Тони Минасян, Краси Василев и някой от младите актьори на трупата на театъра, ще бъде открито поредното издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Режисьор на пиесата е  Борис Панкин, а сценограф – Петър Митев.

Съвсем наскоро от ръководството на театъра се похвалиха, че е подписан авторски договор с Петър Делчев за сценичната реализация на „Трънски разкази“ , а Александър Секулов работи по драматизацията на текста. „Сестри Палавееви“ на Алек Попов също скоро ще влезе в репетиционна зала, както и пиесата „Зобрас“, под режисурата на Пламен Марков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *