Начало » Актуално » Докосване до „Дивия град“ в полите на Родопите (галерия)

Докосване до „Дивия град“ в полите на Родопите (галерия)

Чували ли сте за Wild city?

Е, да си призная, и аз допреди два дена не бях чувала за това невероятно кътче, разположено в полите на Родопите.

Намираща се само на около 35 км. от Пловдив, до с. Долнослав, конната база Wild city ме плени и ме накара страстно и завинаги да се влюбя в нея!

„Дивият град“ се оказа едно място, което освен, че нито за миг не е изгубило връзката с природата, предлага и лукс и комфорт, достойни за петзвездни хотели.

Пътувайки към него, човек сякаш навлиза в друг свят. Пътят минава покрай красивия язовир Сушица и изведнъж се шмугва направо през дъбовата гора, за да ни разкрие великолепната гледка на Wild city.

Първото впечатление е за нещо еклектично, защото над входният портал се е „покатерила“ бутафорна мечка, само на метри от нея е разположено изумително красиво езеро, пълно с водни лилии, което при хубаво време може и да се плува или лови риба, а от другата страна ни гледа съвсем истински щраус!

Но всичко това не само, че не дразни, а напротив, кара те със затаен дъх да очакваш още и още изненади. И те разбира се не липсват! В имението има токачки, красиви малки птички, много кучета, красиви коне, дори и пони, а казват, че наблизо живеели и стадо сърнички. Дворът е потънал в цветя.

Запознавам се с човека, който е „виновен“ за всичко това. Емо е сред хората, които с цената на всичко се стреми да осъществи своята мечта и явно успява. Той ми разказа ми, че се е запленил красотата на мястото, зарязал градската суета и е посветил изцяло времето си на този проект, който от хоби, се е превърнал в смисъл на живота.

В базата можете да пояздите, като начинаещите задължително са придружавани от Емо или партньора му Митко. Аз също имах удоволствието да пояздя кобилата Изаура, която въпреки предупрежденията, че е доста своенравна, се държа изключително приятелски и дружелюбно. Невероятна тръпка е да пришпориш коня в галоп покрай нивите, вятърът да роши косите ти, а чистият въздух и красивата гледка, да те карат да изпитваш неповторимо удоволствие!

Освен, че могат да яздят в околностите на комплекса, за по-добрите ездачи се предлагат и далечни маршрути, например до Белинташ.

След едночасовата езда, човек има нужда от почивка, а комплексът разполага с няколко красиви къщички. Те приятно ме изненадаха със собствен стил и лукс.

Вила „Африка“ е изцяло декорирана в африкански стил. По стените висят екзотични пера, копия, лъкове и стрели.

 

Съседната вила се казва „Рим“, и както можете да се досетите, изцяло е подчинена на римския стил. Вилата е двуетажна. На първия етаж има уютен хол и две спални, а вторият е с едно огромно помещение. Тук стените са красиво изрисувани с римски войни и сцени от битки, но най-прекрасна от всичко е гледката.

От прозорците и терасите на двете вили се разкрива зашеметяваща панорама към язовир Сушица, както и към цялата конна база, ширнала се до самата гора.

Следващата вила, в която могат да бъдат настанени гостите се нарича „Вилата с Ангела“, защото на стената една от спалните е декорирана с рисунка на красива жена с ангелски крила.

Комплексът разполага и с уютна гостилница, в която всички са добре дошли и дори няма проблем сами да си приготвят храната.

До терасата на гостилницата има детски кът с люлки, хамаци и дори малък басейн, където малчуганите могат да се забавляват наволя.

Малко неудобство е това, че комплексът разполага със собствен генератор за ток, който обаче се пуска след 19 часа. Но пък сутрин можете да ядете от палачинките с домашно сладко от диви ягоди, които лично Емо ще ви приготви.

Гледката на зазоряване е възхитителна и трудно може да се опише с думи. Просто трябва да се види!

Тръгвам за града заредена с много енергия и приятна емоция от преживяното, но непременно ще се върна, защото още не съм успяла да видя приказния водопад, който се крие в гората на един час път от Wild sity.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *