понеделник , 22 април 2019
Начало » Актуално » „Дисни трилър” – Да кажем „сбогом” на детските си страхове
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Дисни трилър” – Да кажем „сбогом” на детските си страхове

„Трябваше да направя това връщане към детството, да обмисля страховете си, за да се отърва от тях. Смятам, че това представление е едно достойно „сбогом” на детските ми страхове. Текста е универсален, той говори за всички нас и се надявам , че всеки ще намери нещо за себе си в тази пиеса.

Радвам се, че този актьорски състав се справя толкова добре със задачата и с нетърпение очаквам на 12-ти пловдивската публика на премиерата на пиесата „Дисни трилър”.С тези думи режисьорът на най-новото премиерно заглавие в афиша на Драмата – Стайко Мурджев представи новата постановка.

В дебютната пиеса на Филип Ридли „Дисни трилър” участват пловдивските актьори Мариана Йотова, Стилиян Стоянов, Христо Пъдев и Дамян Тенев.

Спектакълът разказва за живота на брат (Стилиян Стоянов)  и сестра (Мариана Йотова), които след смъртта на родителите си живеят в объркания свят на детските спомени, изпълнен с кошмари и страхове.

Невротичността на персонажите, демонстрира техния асоциален живот, а действието е маниакално, като в птихотрилър на Алфред Хичкок.

Усещането за страх и тръпките на ужас ни спохождат почти през цялото време.

Монолозите на актьорите разкриват объркани души, сблъскали се наяве с най-големите си кошмари. А гротеската и насмешката над собствените ни страхове, сякаш идва , за да ни излекува от тях.

Сценография на Петър Митев допринася за ефектното преживяване.

Пиесата е за тези, които обичат тръпката на страха, която пълзи по кожата и изпълва съзнанието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *