Начало » Хайлайф » Деян и Радина зарязваха в масивите на „Винпром Пещера”

Деян и Радина зарязваха в масивите на „Винпром Пещера”

Въпреки арктическите студове тази сутрин екипът на най-големия в бранша – „Винпром Пещера“, отбеляза празника на Св. Трифон, като почете старата традиция на Трифоновден. В мразовитата сутрин много приятели и почитатели на гроздовия еликсир се бяха събрали сред лозовите масиви в землището на с. Правище, за да отбележат тържествено обичая в почит на земята и гроздето.

Чак от София специално за да споделят празника със своите приятели от винпрома, тук бяха пристигнали Деян Донков и Радина Кържилова, които са и рекламни лица на винената серия Domaine Peshtera. През цялото време те демонстрираха страстната си връзка и дали поради студа, или поради голямата си привързаност не се отделяха един от друг. Деян притискаше в прегръдките си Радина и се опитваше да я стопли сред красивата, но мразовита природа. Личеше си, че страстта между тях е толкова силна, колкото я демонстрират в прекрасния рекламен клип на червеното вино.

Зарязване на лозята в масива на с. Правище

Празникът бе посветен на вековните традиции на Трифон Зарезан, свързани с възраждането на природата и новия живот на лозата.Тогава тя се зарязва за здраве и берекет и от този ден тръгва новото начало на гроздедо, за да расте буйно и сочно, а виното и ракията, приготвени от него,  да са пивки и меки. Изпълнителният директор на „Винпром Пещера“ Иван Папазов каза, че доброто вино и ракия се правят с много любов и специално внимание към всяко зрънце грозде. Не е случайна символиката всяка година край лозето да се лее руйно червено вино с пожелание да са сити лозите и богати плодовете им. „Винпром Пещера“ залага на възраждането и предаването на вековните традиции на идното поколение.

Студът не изплаши прекрасните танцьори.

Приветствени думи за празника бяха отправени и от председателя на управителния съвет на Лозаро-винарската камара Валентин Моллов. След това започна празничният водосвет и зарязването на лозята, а накрая се извиха кръшни хора и се проля много вино.

[dopwgg id=“33″]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *