Начало » Бизнес » Десетки сделки без пари на втората борса на проекти и идеи

Десетки сделки без пари на втората борса на проекти и идеи

„Богатий с парите, бедний – с ума“, писал преди много години един велик български писател.

И тази максима е залегнала в провежданата за втора поредна година борса за проекти и идеи, която се организира от фондация Лале.

Вчера в залата на Общински съвет Пловдив се проведе среща между местния бизнес и гражданските организации, за да намерят взаимноизгодни възможности за сътрудничество, като търсеха и предлагаха стоки, услуги или доброволен труд. Със символичен удар на гонг, зам.-кметът Георги Титюков откри борсата.

Георги Титюков дава старт на борсата

Целта на събитието е да се улесни партньорството и ефективното сътрудничество между търсещите и предлагащите, като единственото условие, което е задължително за всички участници е да не се говори за пари и да не се търсят пари. Ползата за участниците в борсата са много, от намиране на нови партньори и контакти до участие в развитието на общността. Посетителите на борсата с огромно удоволствие разменяха услуги, оборудване, ресурси и материали, като намираха взаимно изгодната формула.

Г-жа Цветана Киркова, служител в читалище „Светлина“ в с. Труд ни обясни, че току що са сключили „сделка“ с колегите си от читалището в гр. Раковски. Сделката предвижда размяна на информация и исторически книги, свързани с живота и обичайте на най-голямата католическа общност у нас, като от своя страна колегите от Труд ще помогнат със съвети и логистика за организирането на най-разнообразни школи в читалището в гр. Раковски.

Киркова обясни, че читалищната дейност в с. Труд е много силно развита и предлагат над петнадесет вида школи – музика, танци, арт школа, краеведска школа, обичай, кулинария и много други. За втора поредна години през месец септември в селото ще се проведе и голям музикален събор с международно участие.

Цветана Киркова от читалище „Светлина“.

Стефка Стойчева от Християнски център за хора с увреждания „Благодат“ разказа, че тяхната дейност се състои в разпространение на библията и от година работят в посока не само на популяризиране на християнските ценности, но и за засилване на самочувствието на незрящите

хора, а чрез различна дейности допринасят те да се почувстват като пълноценни хора. Центърът от десет години издава и единственото по рода си списание за незрящи хора „ Благодат“. Хората от „Благодат“ имат нужда от подходящи помещения за дейността на центъра, като от своя страна поемат рекламната кампания на дарителите си.

Тук бяха и представители на асоциацията на хора с редки болести „Муковисцидоза“, които в замяна на офис оборудването, от което имат нужда предлагат организиране на безплатни семинари, информационни кампании и доброволен труд.

Борсата в Пловдив се реализира изцяло на доброволни начала и с активното участие на много хора и организации от различни сектори – местна власт, нестопански и стопански организации, медии и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *