Начало » Актуално » „Декамерон” и „ Пиеса за вибратора” ще превземат тази вечер пловдивските сцени

„Декамерон” и „ Пиеса за вибратора” ще превземат тази вечер пловдивските сцени

„Декамерон” – един спектакъл, който пловдивчани отдавна очакват ще гостува тази вечер на сцената на Драматичен театър Пловдив.

Конструиран върху шест от възможните сто новели в „Декамерон” на Джовани Бокачо, „Декамерон” на Театър „Българска армия” донякъде напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век бягайки от чумата и скуката се усамотяват, за да създадат измислено-правдоподобните си истории.  Леки и непосредствени изглеждат уменията на Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян да се преобразяват в тях.

Спектакълът е предизвикателен и смел в сценографията и костюмите на Нина Пашова, прелестен в музика на Петя Диманова и изящен в хореографията на Татяна Соколова.

Стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от „Декамерон”,  за който не можете да се подготвите предварително.

Това е спектакъл, на който ще се отдадете с широко отворени очи, защото отдавна, отдавна очаквате.

Изумителните актьори разиграват понятията Любов, Морал, Бог, Измама, Ревност, Глупост с добродушието и наивността присъщи на децата без да са деца. Превъплъщават себе си и дирижират телата си, така умело и майсторски, че държат любопитството будно във всеки миг от историята стара, като света.

Спектакълът е удостоен с наградата „Икар 2013“ в категорията „Поддържаща женска роля“ на Анастасия Ингилизова за ролята й на Перонела.

Следващото заглавие, което ще гостува на 29 май, но в лятно кино „ Орфей” отново е с предизвикателно заглавие. Това е пиесата на Народния театър „ В съседната стая или пиеса за вибратора”. Въпреки заглавието си, спектакълът няма да възмути пуританите, обещава режисьорът му Валентин Танев.

“Пиеса за вибратора” разказва забавната история на д-р Гивингс – лекар, който лекува с вибратор жени със здравословни проблеми.  Съпругата му е свидетел на неговите занимания, но никога не е била допусната до тях. Основна е темата за липсата на любов и внимание между партньорите в семейните двойки.  Пиесата умело се движи по ръба на невинността и добрия вкус, а актьорският състав е звезден – Мариус Донкин, Бойка Велкова , Стефан Спасов, Илиана Лазарова и Фахрадин Фахрадинов .

Пиесата с номинация за „Пулицър” се играе с голям успех на Бродуей и получава световна популярност с холивудската екранизация „Хистерия”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *