Начало » Актуално » Приключи „Дефиле на младото вино 2014“ (галерия)

Приключи „Дефиле на младото вино 2014“ (галерия)

През трите дни в края на седмицата, пловдивчани се стичаха на тълпи, за да опитат от тазгодишните вина, които, предложиха едни от най-добрите винопроизводители, участващи в „Дефилето на младото вино 2014”  в Стария град в Пловдив.

Както всяко година, събитието беше открито с атрактивно шествие, предвождано от Бога на виното Дионис, което премина през цялата главна и улиците на Стария град. На Лапидариума беше даден символичният старт на консумацията на младо вино с отваряне на „Бъчвата на младото вино“,предоставена от миналогодишния носител на златното отличие.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина имат възможността да се насладят на вино от последната реколта на 23 винарски изби, а дегустационните щандове са разположени в 12 локации в Стария град.

На повечето от щандовете, любезните домакини не се скъпяха и наливаха на всички желаещи вино, независимо дали носеха талони или не. Е имаше и такива, които стриктно следяха дали всеки си „плаща“,  след което му наливаха два пръста за дегустация. Но безспорно, настроението и на предлагащи и на дегустиращи беше високо, като трайно нарастваше с напредването на деня.

В на двора на ресторант Граждански клуб беше разположен щанда на винарски изба „Вила Юстина“, ценителите на хубаво вино можеха да опитат младите вина от последната реколта, или пък да си закупят някои от най-добрите отлежали вина.

В хотел Хеброс пък, посетителите, освен качествени вина, имаха възможността да се полюбуват на великолепни „винени“ картини, създадени от художничката Даниела Русева. Напълно в тон със събитието, Даниела беше направила изключително интересни творби, за които е използвала винени филтри-шихти и винена утайка.

Празникът на младото вино е съпроводен и с „Вечер на майсторите на вино“, която е тази вечер и на което ще бъдат раздадени традиционните награди за най-добре бели, червени вина и розета, както и наградата на посетителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *