Начало » Актуално » Децата ще посрещнат Баба Марта с разнообразни прояви

Децата ще посрещнат Баба Марта с разнообразни прояви

Първи март предлага пъстра палитра от събития, които ще зарадват най-много малчуганите.

С весели истории за Баба Марта и палавият Малък Сечко, клуб „Библиотеката“ и театър „Шоколад“ ще направят първомартенския празник незабравим.

В представлението за малки и големи участват актьорите Анет Шишкова и Деница Гергиникова. Театралната постановка е с начален час 11, а входът е само 2 лв.

Кукленият театър на Пловдив ще зарадва малките зрители с една красива и забавна пиеса – „Мързеливата пчеличка“. Представлението ще се играе на 1 март от 10.30 и 11.45, а за всяко дете Баба Марта е приготвила специална мартеничка. На 2 март ще се играе представлението „Малкият Мук” и всички хлапета отново ще получат подаръци от Баба Марта.

Посетителите на МОЛ „Галерия Пловдив” ще посрещнат Баба Марта и нейните помощници Пижо и Пенда. Те ще танцуват и забавлявот децата в различните зони на мола през целия ден.

В същия ден ще бъде даден старта и на една съвсем нова инициатива – „Училище по роботика”. То стартира на 1 март, но ще се провежда всяка събота и неделя от 11 часа.

Всяка събота и неделя с вход свободен в Мол „Галерия Пловдив” – Зад стената за катерене, синове и бащи, дъщери и майки заедно ще сглобяват роботи. Ще се обучават как умните играчки се подчиняват на команди. Обучението по роботика е пилотен проект на Центъра за иновации и обучение по дигитални технологии. Той обединява опита на експертите от Търговско-Промишлената камара – Пловдив и усилията на млади български инженери – възпитаници на световни университети,  ръководени от инж. Александър Чобанов,  магистър по дигитални науки.

Откриването ще бъде съпроводено от кратка дискусия по Иновационно обучение по логически науки и роботика. Специален гост ще бъде акад. Благовест Сендов, ще присъстват представители на МОН, БАН, Община Пловдив, представители на бизнеса и граждани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *