Начало » Актуално » Дарове и пролетен бал за социално слаби тракийци

Дарове и пролетен бал за социално слаби тракийци

„Благодаря за гостоприемството и даровете. Напълнихте ми душата с прекрасните песни и хора“, не спираше да повтаря 86 годишния Динко Иванов, който беше един от 20-те социално слаби тракийци – възрастни хора и самотни майки, които посрещнаха Първа пролет със специално парти във „Форум Тракия“.

 

 

 

 

 

 

Ветровитото време създаде известна суматоха, защото се оказа, че част от техниката е повредена, което забави тържеството с цял час, но все пак на края програмата стартира.

Към празника се присъединиха и 14 деца от комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“, детска градина „Белослава“ и самодейният танцов състав „Хоро“ от село Катуница.

Богата трапеза за всички над 90 присъстващи бяха подредили собственоръчно дамите от Лайънс клуб „Евридика“. За хората в неравностойно положение те подготвиха и специални пакети с храни и други продукти от първа необходимост. Събитието е продължение на коледната им инициатива за подпомагане на социално слабите пловдивчани.

Посрещането на Първа пролет е част от градската инициатива „Фамилия Форум“, чийто патрон е Менда Стоянова.

Вокална група  „Бон Мин”  от дом  „Олга Скобелева” с ръководител Мария Топчиева предизвика бурни аплодисменти с невероятните си изпълнения. „Трябва да участвате на „Мюзик айдъл“ не спираха да убеждават хора от публиката младите солисти Еди, Николитта, Мария и Цветана. А момиченцата Ивайла и Диана не се стърпяха и заподскачаха на сцената с „Бон Мин“.

Специален поздрав поднесоха и палавниците от детска градина „Белослава“. С кръшни народни хора самодейният танцов състав „Хоро“ от село Катуница подгря допълнително настроението. До нови срещи си обещаха домакини и гости.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *