Начало » Актуално » DANCE TO THE MAX спечели сърцата на най-малките на ONE DANCE WEEK KIDS

DANCE TO THE MAX спечели сърцата на най-малките на ONE DANCE WEEK KIDS

Децата от студиото за свободни танци  Dance to the max  участваха в първата танцова работилница по латино танци в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK, който тази година се провежда в Пловдив. Освен че танцуваха, те активно помагаха в хореографията и  обучението на всички записали се малчугани в импровизирания WorkShop.

IMG_4186

 

Най-малките участници се запознаха с основните стъпки на най-топлите латино танци – салса и меренгe, като спечелиха заслужено аплодисментите на публиката, когато в края на часа успяха да се справят и с по-сложни комбинации от движения.

IMG_4338

Aкцентите на обучението в танцовото изкуство и в създаването на хореографии в детската школа на Dance to the max  са върху изучаването на  основни ритми и стъпки на най-популярните танцови стилове, елементи върху които децата сами да изградят собствени движения и комбинации, да самоусъвършенстват сетивността си за танца,  да изградят добра двигателна и танцова култура. Партньор на събитието е Casa De Baile (“Къщата на танца”) в Пловдив и създателят й Гаро Узунян, известен като най-добрият инструктор по кизомба в България.

IMG_4205

Целта на ONE DANCE WEEK KIDS 2014 е да въвлече и най-младата аудитория в изкуството на танцa и да покаже многообразието му от форми и стилове.

Във втората част на танцовата работилница, най-малките танцьори от Dance to the max имаха възможност да влязат в ролята и на хореографи, като по този начин предразположиха и най-срамежливите от присъстващите и направиха достъпна сцената на Арт клуб “Библиотеката” (домакин на събитието) и за онези от децата, които никога не са танцували.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *