събота , 16 ноември 2019
Начало » Актуално » Да открием качествения превод
002_1294301479[1]

Да открием качествения превод

В последните години се наблюдава  увеличаване обема на легализираните документи на български език и на български документи на чужди езици. Огромен е броят на хора, които имат нужда от тази услуга, поради свободното движение на стоки и услуги в зоната на ЕС и поради граждански и бизнес интереси от различно естество.

Преводаческите услуги би трябвало не само да са достъпни за гражданите, но и да гарантират абсолютно качество в преводите.

В последните години се оказа обаче, че има доста заведени дела именно срещу некачествени, безотговорно и некомпетентно извършени преводи, произвели тежки последици върху правните и имуществени интереси на български граждани.

Всички, които са потърпевши от подобни проблеми, знаят колко трудно е да се намерят истински професионалисти, които ще направят превода качествено и в срок.

Точно по тази причина Консулски отдел на Външното ни министирство наложи и въвеждането на стандарти, които да гарантират, че хората, ангажирани с тази дейност имат компетентни знания и преводачески опит и носят пълната отговорност за крайния резултат.

Съветът ни към ползвателите на тези услуги е винаги да изискват от фирмата, към която се обръщат, уверение за наличието на необходимите сертификати за качество за извършване на преводачески услути. Наличието на договор с Консулски отдел е също гаранция за професионално ниво.

Вероятно ще има някои, които смятат, че това би довело да увеличаване на цената на услугата, без да се замислят колко по-неизмеримо големи разходи биха имали, ако попаднат на недобросъвестни преводачески услуги.

Хубаво е, че има и фирми, които добросъвестно си гледат работата, създали са перфектен екип от професионалисти  прилагат всички европейски изисквания. Една от фирмите в Пловдив, която напълно отговаря на изискванията на европейските стандарти и разполага, освен с екип от доказани професионалисти, и с необходимите сертификати е Преводаческа къща “Скрипта”.

Благодарение на тринадесет годишния опит в тази сфера, на компетентността и модерния подход в работата на екипа, марката “Скрипта” се утвърди на пазара и се е наложила като водеща фирма в областта на преводите и легализацията.

Фирмата е внедрила и поддържа системата за управление на качеството DIN EN ISO 9001:2008 още през 2007 година.  Преводаческа къща „СКРИПТА” е и в процедура и скоро това ще бъде факт по  сертифициране на „Интегрирана система за управление и оценяване на съответствието,  спрямо изискванията на стандарта за съответствие  EN 15038:2006 за Преводачески услуги”.

Услугите, които предлага преводаческа къща “Скрипта” са: писмени и устни, стандартни и профилирани преводи от и на всички популярни и редки езици, заверка и легализация на документи, консултации и попълване на формуляри за виза за САЩ и Канада, консултации и попъване на формуляри за временно пребиваващи чужденци в РБ.

Фирмата има няколко офиса, ситуирани в близост до основни Административни сгради, като Централният сe намира в гр. Пловдив, ул. „Брезовска” 4 /до Хепи-Новотел / www.scrypta.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *