неделя , 20 октомври 2019
Начало » Актуално » Да не забравяме красотата на изкуството

Да не забравяме красотата на изкуството

Няколко думи за изложбата на Антон Антонов

През последните дни цялата държава се тресе от протестите, оставката на правителството и политическата криза, която се задава.

Но въпреки всичко едва ли трябва да забравяме, че съществуват и красиви неща в живота, че има творци, които неуморно създават стойностни неща, които ще надживеят всички икономически и политически бури.

Обсебени и ние от еуфорията на протестите, на справедливите искания на гражданите, на неадекватното поведението на политиците, за малко се откъснахме от основната си задача, а именно да пишем за изкуството, културата и всички красиви неща, които се случват в нашия град.

Точно за това, днес искаме да представим една прекрасна изложба, която беше открита в деня на влюбените в галерия “Жорж Папазов”.

Изложбата на Антон Антонов ни разкри една изключително изтънчена и елегантна живопис,която съответстваше абсолютно точно на любовния празник.

Картините изложени тук са контрастни и драстични с противопоставяне на топло и студено, но същевременно нежни и лирични, с чувствена линия и емоционална наситеност.

Колекцията от живописни и акварелни платна намига към единството на Нощта и Деня, Мрака и Светлината. Двойствеността и мимолетността на нещата, прозират от картините на Антонов. Нежното моминско лице е пресечено от тъмна сянка, девойката с шапка гледа лукаво, преплела молитвено ръце, стресната сякаш от миналото си жена, надзърта през рамо…

Пейзажите също са впечатляващи, рисувани сякаш на един дъх! Населени са с дървета, облаци, къщи, планини…

Антонов рисува и ателието си, с неговите модели, статива, боите, с тяхната взаимна свързаност, копнеж и дълбока чувственост.

И ако ви е писнало от политика и искате да се заредите емоционално, все още можете да посетите  изложбата на Антон Антонов, която продължава до 10 март в галерия „Жорж Папазов”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *