Начало » Актуално » Български вина надвиха 340 международни на Винария 2013

Български вина надвиха 340 международни на Винария 2013

Винпром Пещера разби конкуренцията като обра наградите от международните дегустации и направи прецедент в 21-годишната история на Винария

Вината на Винпром Пещера постигнаха невиждан фурор като грабнаха 3 Златни Ритона и 18 медала в почти всички категории.

Компанията  припомни на всички, че е безспорен лидер в производството на вино и високоалкохолни напитки. На бляскавата церемония, позната като „Нощта на Златния ритон”, серията на винпрома Domaine Peshtera си тръгна с 3 от общо 6 статуетки Златен Ритон. Отличията, които се връчват ежегодно на представители от бранша, са за най-високи постижения в производството на качествено вино с отлични показатели. Половината от най-високите призове да отидат в един производител, в една серия, е наистина невиждан фурор, коментират от сектора.

Винпром Пещера вчера бе спрягана за един от сериозните претенденти за Златен ритон, след като председателя на Националната лозаро-винарска камара каза, че експертното международно жури е присъдило всички шест Златни ритона на български вина от участващите 340 от 13 страни. Никой обаче не предполагаше, дори самата компания, че половината ритони ще отидат за тях.

„Който иска да последва примера ни, нека последва един ден тенденциите, които ние чертаем днес”, заяви от трибуната в „Нощта на Златния ритон” изпълнителният директор на компанията Иван Папазов. Цялата зала на Палата 3 в Панаира в Пловдив аплодира успехите на компанията на крака. Високите призове са оценка за работата на Винпром Пещера, който не скри амбицията си да продължи да се развива така успешно, да печели признания и да предлага все по-нови и по-качествени продукти.

Признанията за вината на Винпром Пещера не са просто късмет, а са резултат от много усилия и инвестиции. През септември 2012 г. в Съединение компанията откри най-съвременната изба на Балканите. През 2012 г. бяха преработени над 36 000 тона грозде и произведени над 12,5 млн. литра вино. Най-напредналата в технологичен план изба разполага с уникална за страната ни техническа база и е оборудвана по последните световни стандарти за сектора.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *