Начало » ECCE HOMO » Авангарден танцов спектакъл и пиеса на Тома Марков във втория ден на „Черната кутия“ (галерия)

Авангарден танцов спектакъл и пиеса на Тома Марков във втория ден на „Черната кутия“ (галерия)

Актрисата и балерина от Израел Габриел Ниухауз остави без дъх всички, които снощи бяха дошли в Камерна зала на Драматичния театър, за да видят авангардния танцов спектакъл „Жената, която не искаше да слезе на земята“ .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нестандартното, атрактивно и на моменти дори абсурдно представление разказваше чрез танц всички фобии, неврози, страхове и надежди на модерната жена.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дълбоко философското представление беше представено по един изключително атрактивен начин от израелската танцьорка. Изградено на базата на емоционалното възприятие от танц, в който актрисата не докосна земята през цялото време, театъра въздействаше само чрез движение, танц, мултимедия и музика. С невероятна пластичност, акробатични умения и оригинални хрумки, Габриел изгради психологически образ с много силен заряд и въздействие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всяка отделна част от трилогията раказваше за живота на жена, която обсебена от фобия за чистота, отказва да се докоснe до земята и изпада в различни емоционални състояния. През цялото време тя се движи да сантиметри от пода, но никога не го докосва.  Жената отказва да се подчинява на гравитацията и достига до абсурдни и екстремни ситуации. Във финалната част, водата се превърна в символ на пречистване и спасение, което издига до Божественото.

Спектакълът остави у публиката усещането за нещо въздушно и нереално, с много силно емоционално въздействие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

След провокацията на Габриел Ниухауз, публиката но фестивала “Черната кутия“ попадна на направо „в ръцете“ на поета Тома Марков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Известния с хапливия си език Марков представи текст, който ни върна в началото на Втората световна война, за да ни разкаже за морала и любовта, за света, за комунизма и за фашизма. Диалозите бяха изградени върху ретроспекции, игри с времето и метафорични ключове.

Тома Марков беше в компанията на красивата акриса Сибила Серафим и журналиста Тодор Пеев, който впечатли присъстващите с мустаци в стил ала Салвадор Дали.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *