Начало » Актуално » Ангел Гешев гостува на U P.A.R.K. с непоказвани творби

Ангел Гешев гостува на U P.A.R.K. с непоказвани творби

Ретроспективна изложба на тема „Глаголица“, ще покаже Ангел Гешев в галерия U P.A.R.K. Почитателите на творчеството на художника ще видят развитието на проекта през последните двадесет години.

Експозицията включва 16 творби, които не са показвани до момента у нас. Личната колекцията пристига у нас след изложба в централата на Европейската банка във Франкфурт, където жъне големи успехи. Гешев разказва комична случка, случила се по време на откриване на изложбата. Когато видели нарисуван символът на буквата „е“, гостите го запитали защо е обърнал обратно символът на еврото. Наложило се да обяснява, че това всъщност е много по-древен знак, част от глаголическата азбука.

В изложбата ще присъстват и няколко литографии и единствения автопортрет на Гешев.

Ангел Гешев спазва традицията да открива през месец февруари изложба и тази е четвърта поред в родния град на художника. През тази година, той смята да изненада почитателите си и с нови живописни творби.

Изложбата ще бъде открита на 12 февруари от 19 часа в галерия U P.A.R.K., а в прикачения файл можете да чуете интервюто, което Нели Бистрашка направи с Ангел Гешев:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *