Начало » Актуално » Анастас Константинов показва най-новите си творби

Анастас Константинов показва най-новите си творби

Тази вечер, 28 септември, в галерия „Анастас” се открива поредната самостоятелна изложба на Анастас Константинов. Художникът кани приятели и колекционери от 18 до 22 часа на чаша вино и среща с най-новите му творчески търсения. 

Картините в новата изложба на Анастас Константинов ще предложат един съвсем различен стил и внушение. Посетителите ще имат възможността да видят впечатляващи живописни платна, събрали в себе си своеобразна компилация от експресивни и сюрреалистични елементи.

За изненадите, които Константинов е подготвил на публиката говорят красноречиво и имената на някои от картините му – „ Сакрално жертвоприношение”, „Самоубийството на червеното прасе”, „Лудият художник и неговия син”, „Всевиждащият в безкрая” и изключително въздействащата „Квантово причастие”.

Константинов не скри, че в последно време се увлича от квантовата теория, даваща изключителна свобода и безкраен набор от хармонични трептения. Цялата тази енергия е причина за  силното космическо излъчване на картините.

Съвсем скоро платната на Анастас Константинов бяха представени в престижната парижка галерия „Шваб Бобур”, където предизвикаха силен интерес сред френската публика.

През декември предстои и участието му в един от най-престижните форуми – експозиционната програма на Арт Базел Маями Бийч – 2013. След изключително строга международна кураторска селекция, той е получил официална покана за участие. Анастас Константинов е единствения българин, който до момента е канен за участие в най-значимото световно арт изложение. Признанието не е случайно, защото художникът отдавна е познат и търсен отвъд океана. Над 60 платна на Анастас са притежание на колекционери в цял свят, а няколко от тях са собственост на борда на директорите на „Музея за модерно изкуство” в Ню Йорк.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *