Начало » Актуално » Актьори почерпиха с торта за премиерата на „Антракт“ (галерия)

Актьори почерпиха с торта за премиерата на „Антракт“ (галерия)

Препълнена зала, нестихващи аплодисменти и много цветя съпътстваха премиерата на „Антракт  (Неприлично заглавие)“. Публиката беше във възторг от модерната пиеса, разнищваща вечните истории за любовта и раздялата, разочарованията и надеждите, заминаванията и завръщанията, която със сигурност ще се превърне в една от любимите на пловдивчани. В спектакъла участват цяло съзвездие от любими актьори, някой от които – Димитър Баненкин, Николай Станчев и Боряна Братоева, са добре познати и от участието си в популярни български сериали.

Десетки приятели и почитатели на артистите, дойдоха от различни краища на страната, специално да се насладят на тяхната игра и да отпразнуват вълнуващото събитие заедно с екипа.
Стотици представления, пожела директорът на театъра Кръстю Кръстев и запали свещичките, а Ивана Папазова, Елена Кабасакалова, Марияна Йотова, Боряна Братоева и Николай Станчев разрязаха традиционната торта, върху която беше отпечатан плакатът на пиесата, с пожелание „На добър час!“.

На купона в клуба на театъра, присъстваха популярни лица от малкия и големия екран, политиката, творци и съмишленици, а настроението на всички беше приповдигнато.

Антракт (Неприлично заглавие)“ – един „поглед отвътре“ на живота в театъра, което украинецът Александър Мардан умело е описал, а режисьорът Иван Урумов постави на пловдивска сцена. Актьорският състав е подбран изключително умело, защото някой от актьорите пресъздават част от собствения си живот.

Режисьорът Иван Урумов

Историята ни вкарва зад кулисите в театъра, за да ни разкрие какво вълнува актьорите, когато са извън светлините на прожекторите. Имат ли те същите като нас проблеми и дилеми, пред които са поставени в ежедневието си? Как личните им съдби се преплитат с тези на героините, които играят? Дали заминаването, е най-правилния избор? Дали завръщането носи очакваното опрощение?

Пет актриси на различна възраст, с различни характери и житейски съдби, играят заедно в пиесата „Три сестри“на Чехов. Само за няколкото минути, по време на антракта, маските падат, за да разкрият различните им характери и лични истории, защото едно събитие разтърсва ежедневието им.  Катализатор на завързаните взаимоотношения е неочакваното завръщане на режисьора (Димитър Баненкин), който напуска театъра преди двадесет години, а сега се завръща, за да постави на родната сцена провокативна пиеса. Всяка една от актрисите, е била въвлечена посвоему във взаимоотношения с него. Маша (Ивана Папазова) е била любимата, за която режисьорът е имал намерението да се ожени, но в последния момент е намерил нова любов в лицето на друга актриса от трупата – Олга (Мариана Йотова). Дали двете са успели да преодолеят съперничеството и обидите, дали са загърбили личните си емоции в името на професията и какви емоции ги вълнуват сега? Доайенът на трупата Амфиса (Анелия Ташева) познава режисьора отдавна и също има своята драматична история, която е оставила дъблока следа до днес. Най-младата актриса – Ирина (Боряна Братоева) тепърва се запознава с режисьора, но също проявява своя личен интерес, любопитство и женска коварство. Наташа (Елена Кабасакалова) е съпруга на директора на театъра (Николай Станчев) и разбира се знае всички клюки, интриги и любовни истории, в които са оплетени нейните колеги.

Какво кара режисьорът да се завърне, дали ще остане за да продължи отношенията от преди двадесет години и да търси опрощение за действията си, или ще си тръгне? На всичко това ще намерите отговор в пиесата, която задава въпроси и търси отговори за смисъла на нашите взаимоотношения, за заминаванията и завръщанията, за надеждите и очакванията.

Следващото представление на пиесата „Антракт  (Неприлично заглавие)“ е на 28 април, не го пропускайте.

На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *