понеделник , 17 февруари 2020
Начало » Актуално » 50-годишен юбилей отбелязва Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив

50-годишен юбилей отбелязва Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив

С обновена сграда Професионалната гимназия по битова техника-ПГБТ в Пловдив посреща своя 50-годишен юбилей. В чест на предстоящия празник се проведоха състезания във всички специалности, по които се обучават учениците в училището. Възпитаниците на школото показаха своите практически умения и готовност да защитят квалификацията „техник“ по съответната професия.

 

След проведения конкурс за идеен проект гимназията има и ново лого. С вълнение учениците и учителите се подготвят за тържествения концерт по случай 50-тата годишнина, който ще се състои на 9 май от 16:30 часа в залата на Военен клуб, Пловдив.

 

ПГБТ е държавно, доказало се средно професионално учебно заведение с регионално и национално значение за подготовка на млади хора в сферата на средното образование. В гимназията се осъществява качествено обучение на технически кадри по битова техника, електрически инсталации, компютърни мрежи, радио и телевизионна техника и електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника.

ПГБТ има половин вековна традиция в подготовката на кадри за икономиката на страната. Професионалната подготовка е съобразена с изискванията на средното професионално обучение.

Поемайки отговорността за професионалното израстване на учениците, постъпили в училището, учителите в гимназията работят всеотдайно за продължаване на традициите на училището за изграждане на добри професионалисти, уважавани граждани и модерни българи европейци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *