Начало » Актуално » Първото Европейско първенство по бийтбокс в Пловдив
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Първото Европейско първенство по бийтбокс в Пловдив

Европейскот първенство по бийтбокс е първото по рода си международно състезание и ще се проведе именно в града под тепетата през този уикенд.

На 3 и 4 октомври до Виенския салон в Цар Симеоновата градина ще се проведе състезанието между шестнадесет представители от 9 държави. Четирима са българските представители в състезанието, а на сцената ще се изявят и гости от Франция, Австрия, Англия, Гърция, Швейцария и Румъния.

Състезанието се провежда в няколко кръга, като най-важните критерии при оценяване на   „бийт батълите“ са музикалност, оригиналност, креативност и трудност, каза членът на журито, световният шампион от 2012 г. Александър Деянов – Скилър. Той ще оценява участието заедно със световният шампион за 2009г. Зи-Ди и собственикът на Световната асоциация по бийтбокс.

Състезанието е част от фестивала „Street masters“, който се провежда за втори път под тепетата.

Във фестивала, освен бийтбокс „надпяването“ ще има и денс и графити състезания, съобщи организаторът. Александър Митов.Темата на графити батъла ще бъде слогана, с който Пловдив спечели в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 – „Together“.

В последните години бийтбокс сцената в България е изключително добре развита и е с най-многобройна публика, защото освен техническите умения, се залага на атракцията и шоуто, което привлича все повече млади хора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *